Lekkere ovenschotel, die niet te ingewikkeld is en er leuk uit ziet. Vegetarisch? Zonder de filet vind ik dit ook heerlijk. (mijn man is zon vleeseter)
Schil de aardappelen en kook ze. Snij de ui in stukjes en de witlof in grove repen. Braad de varkensfilet snel om en om bruin en laat even doorbakken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in.
Smelt wat boter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg na een minuut of 2 de witlofreepjes toe en laat het geheel onder af en toe roeren weer 2 minuten bakken op matig vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe en de bruine basterd. Snij de filet in stukjes en de brie en de aardappels in plakjes. Vul de ingevette ovenschaal met de aardappelplakjes, daarop het witlof-ui mengsel en de filetstukjes. Dek af met de plakjes brie. Leg op de brie enkele klontjes boter. Zet ± 10 minuten in de oven en daarna nog even onder de grill.
Vandaag (14-03-2012) een keer gemaakt met beenham in reepjes gesneden erdoor. Was ook heel lekker.
Ovenschotel zo op tafel, hoeft niets meer bij.
professoroud 07-02-2017
Hallo bramenria dat lijkt me een lekkere. Ga ik eens proberen. Doe in een ander recept wel eens gembersiroop bij de witlof; is ook zo heerlijk. Ik vind het echt een supergroente. Leuk dat je het ook lekker vond.
bramenria 06-02-2017
Heerlijk gegeten,ik had in plaats van bruine suiker,
honig er in gedaan en dat was een heerlijke combinatie.
Cecileg 13-02-2014
Dit is een heerlijke manier van witlof klaarmaken. Het smaakt zoals het er op de foto uitziet, echt lekker! Ik hou er niet van om er vlees en aardappelen in een schotel er bij klaar te maken, dus had ik dat apart klaargemaakt. Het komt zeker vaker op tafel. Lieve groet Cecile
adeline43 05-02-2014
Ziet er lekker uit en neem ik je recept mee, bedankt! groetjes, Adeline
parel62 04-02-2014
vandaag deze weer eens gemaakt mjammie .....