Broccolitaart met spekjes
- Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Hartige taart met broccoli en spekreepjes
Ingrediënten 4 personen
6 plakjes bladerdeeg2 à 3 stronkjes broccoli
250 gram magere spekreepjes
4 eieren
kuipje kruidenroomkaas
paneermeel
geraspte kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 658,94 kcal |
Koolhydraten | 24,51 g |
Eiwitten | 29,65 g |
Vetten | 47,96 g |
Benodigdheden
quiche-/springvorm van ca. 26 cm.
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200℃ en rooster iets onder t midden in de oven plaatsen.
Plakjes bladerdeeg ontdooien.
Broccoli in roosjes ongeveer 10 minuten beetgaar koken.
Eieren met roomkaas mengen tot een klontvrij mengsel en op smaak brengen met peper.
Taartvorm invetten en bestrooien met paneermeel.
Bereidingswijze
Spekreepjes in koekenpan krokant bakken.
Plakjes bladerdeeg over de bodem van de taartvorm verdelen. Met een vork gaatjes prikken en nog wat paneermeel erover verdelen.
Uitgelekte broccoliroosjes over de bodem verdelen, uitgebakken spekjes erover en bestrooien met geraspte kaas.
Vervolgens het ei-roomkaasmengsel erover verdelen.
Hartige taart in de oven in 40-45 minuten gaar bakken.
Bron
variatie op Albert Heijn recept
Serveertip
Serveren met appelmoes.
Variatietip: spekreepjes vervangen door gerookte kipfiletreepjes (magere variant).