Romige broccolisoep met roomkaas en champignons

  • Vegetarisch, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-01-2010
  • Romige broccolisoep met roomkaas en champignons

    Romige broccolisoep met roomkaas en champignons

    Romige broccolisoep met roomkaas en champignons

Romige broccolisoep gevuld met roomkaas en gebakken champignons. Weer eens iets anders.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram broccoli -
1 kleine ui -
1 teentje knoflook-
1 eetlepel olie -
1 liter water-
2 kruidenbouillontabletten -
50 gram roomkaas met knoflook en kruiden -
100 gram champignons -
2 eetlepels gehakte peterselie


eventueel een scheutje room (hoeft niet)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer - koekenpan - grote pan

Voorbereiding

Maak de broccoli schoon. Snij een smal stukje van de onderkant van de steel. Snij de broccoli in stukken. (Broccoliroosjes en steel kun je beiden gebruiken).
Pel en snipper de ui en de knoflook en snij deze in grove stukken. Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook glazig. Doe de broccoli erbij in de pan en doe er zoveel water bij dat de broccoli net onderstaat. Bouillontabletten erbij en broccoli aan de kook brengen. ± 10 minuten koken.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Olie verhitten en hierin de champignonplakjes lichtbruin bakken.

Bereidingswijze

Pan van het vuur nemen, roomkaas toevoegen en broccoli pureren met de staafmixer of keukenmachine. Soep eventueel nog op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.
Champignons toevoegen en garneren met peterselie.

Serveertip

Heerlijk voorgerecht.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 04-01-2021

Hartstikke leuk om te horen Ria. Dank je wel. Groet, Petra

bralinjo avatar
bralinjo 02-01-2021

Mmm, lekker soepje! In een mum van tijd klaar.

Maria82 avatar
Maria82 13-09-2013

Erg lekker recept net even geprobeerd, me dochter eet haar vingers erbij op. ik Heb zelf het kookvocht van de broccoli bewaard en van daaruit de soep bereid. Ook had ik de stronk van de broccoli bewaard de lelijke plekken verwijder in kleine stukken gesneden en mee gekookt. Op die manier gebruik je alles van de Broccoli en kun je aardig low budget koken

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 22-01-2012

Hoi Petra, ik heb nog broccoli en champignons "over" . Had dat bij een hamburger met zigeunersaus willen doen en een salade en broccoli als bij gerecht. Dat waren groentjes genoeg. Kwam dit tegen onder jouw naam en kan het niet laten lopen. Groetjes en maak er een mooie week van, Peter.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten