Limburgs zuurvlees / zoervleisj

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 14-01-2010
  • Limburgs zuurvlees / zoervleisj

    Limburgs zuurvlees / zoervleisj

    Limburgs zuurvlees / zoervleisj

Er zijn vele recepten voor zuurvlees, maar dit vind ik de lekkerste! Vooral met zelfgebakken frites en zelfgemaakte mayonaise.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 800 gram riblappen (niet te mager)(je kunt ook runderlappen nemen, die zijn minder vet - de riblappenvariant smaakt wel beter)
- plusminus 30-40 gram boter
- 5 dl. water
- 5 dl. azijn (witte natuurazijn)
- 500 gram dikke uien
- 5 eetlepels perenstroop
- 2 plakken ontbijtkoek
- 3 blaadjes laurier
- 2 kruidnagels
- versgemalen peper
- zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote braadpan.

Voorbereiding

De runderlappen in in blokjes snijden van plusminus 2 bij 2 cm. En bestrooien met zout en peper. Marinade maken van de azijn + water (verhouding 50/50!), de kruidnagels en laurier en minstens 24uur marineren. Langer mag ook.

Bereidingswijze

Het goed uitgelekte vlees (marinade bewaren!) goed bruin aanbraden (essentieel, wees geduldig!) en afblussen met de marinade.
De grof gesneden uien apart braden in boter en bij het vlees voegen.
Het geheel (ongeveer 2 uur, soms ook langer) gaar laten sudderen in de marinade, met deksel op de pan op een sudderplaatje.
Het vlees moet uit elkaar vallen, dan pas is het het lekkerst.
Schep van tijd tot tijd het schuim er af.
Als het vlees gaar en mals is, de plakken ontbijtkoek verkruimeld toevoegen om te binden evenals de perenstroop.
Eventueel met peper en zout op smaak maken brengen.
Proeven...is het te zuur, dan eventueel nog wat perenstroop toevoegen.

Bron

mijn zus!

Serveertip

Lekker met zelfgemaakte frites (zie elders recepten van cecilekooktvoorjou) en zelfgemaakte mayo. Evt nog appelmoes en een salade erbij.
Eet smakelijk!
Meer op www.cecilekooktvoorjou.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

zoervleisj avatar
zoervleisj 15-02-2018

Dit is super lekker! Maar het originele recept is van Café Sjiek uit Maastricht

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten