1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sambal goreng boerenkool (met vis)

Sambal goreng boerenkool (met vis)

Door: veldmuis8

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2010

Ingrediënten 4 personen


500 gram gesneden boerenkool
300 gram kabeljauwfilet(bv.diepvries Ah 2 x 150 gram)
1 grote ui
1 tl. laos
1 tl.trassi
1 teentje knoflook
1 tl sambal
1 kippebouillonblokje en wat zout


Sambal goreng boerenkool (met vis)
Sambal goreng boerenkool (met vis)

Verukkkelijke boerenkool met kabeljauw, heerlijk bijgerecht bij bv een rijsttafel. 1 van mijn favoriete groente-gerechten van de indonesische keuken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de ui in een klein beetje olijfolie.
Voeg dan de (ontdooide)
kabeljauwfilet toe en prak dit met een vork in kleine stukjes.
Voeg dan de laos, trassi, knoflook en sambal toe.
Na een min. of 2 voeg je de boerenkool toe en wat water zodat de boerenkool net onder water staat(niet teveel want, de boerenkool moet bijna droog koken.
Voeg het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook.
Als de boerenkool kookt, dan op een laag vuurtje zetten en zachtjes door laten koken totdat de boerenkool gaar is en het zo goed als droog gekookt is.
Af en toe even goed door roeren zodat de vis goed door de boerenkool komt en dan smullen maar.

Serveertip

Heerlijk met rijst (rijsttafel) of met aardappelen.

Bron

Familie



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van veldmuis8
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top