1. Home
  2. Recepten
  3. Witlofsoep met gebakken bloedworst

Witlofsoep met gebakken bloedworst

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-01-2010

Ingrediënten


Ingrediënten:
300 gr Naturelzuurkool
250 gr Aardappel
6 plakken Slagersbloedworst
Olie

2 dl Droge wittewijn
8 dl Runderbouillon
2 dl Kookroom
1 takje Thijm
1 takje Rozemarijn
2 st laurierblad
1 st kruidnagel
2 st foeli
gemalenpeper
50 gr Witlof julienne
50 gr Wortel julienne
200 gr Gekookte zuurkool



Witlofsoep met gebakken bloedworst
Witlofsoep met gebakken bloedworst

Dresseren:
Leg in het midden van het bord een bedje warme gekookte zuurkool en schenk de soep er omheen, leg vervolgens op het bedje zuurkool de plak gebakken bloedworst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten behalve de witlof, wortel en 200gr gekookte zuurkool in een pan en breng deze aan de kook. Laat de soep ongeveer 1 uur zachtjes koken en ga er vervolgens met de staafmixer in om de soep glad te maken. Haal de soep door een zeef (ga met een lepel in de zeef roeren). Breng de soep aan de kook en voeg de julienne wortel en witlof toe. Laat deze nog 2 minuten garen.
Bak de bloedworst krokant in een koekenpan.

Bron

Heeft mijn schoonbroer gemaakt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pas8


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pas8
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top