Oeufs en cocotte aux champignons, eieren met champignons
- Frans, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
Goede lunch-brunch gerecht.
past ook prima bij het paasontbijt.
Ingrediënten 4 recipe.people
8 eieren70 gram boter
1 citroen
200 gram champignons
1 sjalot
provencaalse kruiden
Benodigdheden
Koekenpan4 cocottes
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Schil het sjalotje en hak het fijn. Pers de citroen uit. Maak de champignons schoon. Hak ze fijn. Doe het haksel in een doek en pers er het vocht uit. Verhit 30 gram boter in een pan en voeg de sjalot toe. Als deze kleur krijgt voegen we de champignons toe en wat citroensap. We geven er zout en peper over en laten het 10 minuten koken totdat het losgelaten vocht verdwenen is.
Vet de bakje in met wat boter.
Beleg de bodem van de bakjes eerste met het champignonmengsel en geef twee eieren in een bakje.
zout en peper en strooi er provencaalse kruiden over.
Bereidingswijze
Zet de bakjes op een bakplaat in het water. En bak het voor 20 minuten.
Bron
web