Oeufs en cocotte aux champignons, eieren met champignons

  • Frans, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Oeufs en cocotte aux champignons, eieren met champignons

    Oeufs en cocotte aux champignons, eieren met champignons

    Oeufs en cocotte aux champignons, eieren met champignons

  • Oeufs en cocotte aux champignons, eieren met champignons

    Oeufs en cocotte aux champignons, eieren met champignons

    Oeufs en cocotte aux champignons, eieren met champignons

Goede lunch-brunch gerecht.
past ook prima bij het paasontbijt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
8 eieren
70 gram boter
1 citroen
200 gram champignons
1 sjalot
provencaalse kruiden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
4 cocottes

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden
Schil het sjalotje en hak het fijn. Pers de citroen uit. Maak de champignons schoon. Hak ze fijn. Doe het haksel in een doek en pers er het vocht uit. Verhit 30 gram boter in een pan en voeg de sjalot toe. Als deze kleur krijgt voegen we de champignons toe en wat citroensap. We geven er zout en peper over en laten het 10 minuten koken totdat het losgelaten vocht verdwenen is.
Vet de bakje in met wat boter.
Beleg de bodem van de bakjes eerste met het champignonmengsel en geef twee eieren in een bakje.
zout en peper en strooi er provencaalse kruiden over.

Bereidingswijze

Zet de bakjes op een bakplaat in het water. En bak het voor 20 minuten.

Bron

web

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marjaerich avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten