Cocktail van varkenshaasje. Prachtig voorgerecht !

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-01-2010
  • Cocktail van varkenshaasje. Prachtig voorgerecht !

    Cocktail van varkenshaasje. Prachtig voorgerecht !

    Cocktail van varkenshaasje. Prachtig voorgerecht !

  • Cocktail van varkenshaasje. Prachtig voorgerecht !

    Cocktail van varkenshaasje. Prachtig voorgerecht !

    Cocktail van varkenshaasje. Prachtig voorgerecht !

  • Cocktail van varkenshaasje. Prachtig voorgerecht !

    Cocktail van varkenshaasje. Prachtig voorgerecht !

    Cocktail van varkenshaasje. Prachtig voorgerecht !

  • Cocktail van varkenshaasje. Prachtig voorgerecht !

    Cocktail van varkenshaasje. Prachtig voorgerecht !

    Cocktail van varkenshaasje. Prachtig voorgerecht !

Een eenvoudig en snel klaar te maken voorgerecht: Cocktail van
varkenshaasje.

Hou je niet van vis? Dan is dit voorgerechtje wellicht iets voor jou.
Simpel, snel klaar te maken en je kunt het vooraf bereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram varkenshaasje (75 gram per persoon)
een blikje vruchtencompote
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel ketchup
1 theelepel scherpe mosterd
2 eetlepels rum (of cognac of whisky)
peper en zout
optioneel: vier kerstomaatjes (cherry tomaatje)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Wrijf het varkenshaasje in met peper en zout en bak het in 15 tot 20 minuten
rondom bruin in olijfolie.

Laat het blikje vruchtencompote uitlekken, het vocht is in dit recept niet
nodig.

Bereidingswijze

Zodra het varkenshaasje is gebakken laat je het 10 minuten rusten
en snijd je het varkenshaasje in kleine stukjes (blokjes van circa 1 cm).
Leg de stukjes vlees in mooie grote wijnglazen of cocktail/ijs-coupes.
Verdeel de uitgelekte vruchtencompote over de glazen.
Maak een sausje door de mayonaise, ketchup, mosterd en rum te mengen.
Verdeel de saus over de glazen.
Garneer (optioneel) met een doormidden gesneden kerstomaatje.
Dat vormt een mooi zuur hapje in dit licht zoete voorgerecht.
Dek de glazen af met aluminiumfolie en zet ze in de koelkast weg.

Bron

Aschwin

Serveertip

Koel serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marianneoud avatar
marianneoud 27-04-2011

Neem je recept mee. Dank je wel Wil.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten