1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Risotto
  6. Risotto

Risotto

  • Mediterraan, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-01-2010

Ingrediënten 4 personen


1 Ltr.Groente- of kippenbouillon
1/2 dl.droge witte wijn
1 eetl. olijfolie
1 eetl. boter
1 ui fijngehakt
2 koppen arboriorijst
1/2 kop geschaafde parmezaanse kaas
Grofgemalen zwarte peper
Evt. Paksoi of andere roerbak/stoom groente


Verder heb je nodig


Steelpan,Koekenpan (met dikke bodem)


Risotto
Risotto

Moeilijk gerecht !! mag niet te nat of de droog zijn, vraagt enige aandacht!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui fijnhakken
Parmezaanse kaas schaven

Bereidingswijze

Breng bouillon en wijn in een steelpan op middelhoog vuur zachtjes aan de kook
Verhit olijfolie en boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uisnippers glazig
Voeg de rijst aan het uimengsel toe en bak al roerend 1 minuut.
De rijst moet glanzend worden
Voeg langzaam 1 kop bouillon aan de rijst toe en roer tot alle vloeistof is opgenomen
Herhaal dit, maar voeg meer bouillon toe nadat de vloeistof is opgenomen
Blijf bouillon toevoegen tot de risotto zacht en romig is
Als U meer vloeistof nodig hebt, verhit dan nog wat extra bouillon of water
De rijstkorrels van de risotto moeten stevig maar zacht zijn
Roer als de rijst bijna gaar is de parmezaansekaas* erdoor en de peper
*bewaar nog wat schaafsel voor de garnering





Serveertip

Serveer op een bedje van gestoomde paksoi (groenten) die rijkelijk bestrooid zijn met peper (grof zwarte)

Bron

Het nieuwe koken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eol1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eol1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top