Een GEWELDIGE risotto gemaakt van bietjes en geitenkaas
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Je kan eventueel ook de geitenkaas vervangen door 150 gr mascaprone.
Ingrediënten 6 personen
1.2 liter groentebouillon350 gr gekookte rode bietjes in blokjes
4 el extra vergine olijfolie
1 rode ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook. Geperst
2 tl gehakte tijm
300 gr arboriorijst
1.25 dl rode wijn
100 gr zachte geitenkaas in blokjes
100 gr pecannoten, grof gehakt
Zout en peper.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 605,45 kcal |
Koolhydraten | 50,97 g |
Eiwitten | 11,09 g |
Vetten | 22,72 g |
Bereidingswijze
Breng de bouillon samen met het vocht dat vrij is gekomen van de bietjes in een pan aan de kook. Laat het mengsel zachtjes koken.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook, tijm, en zout en pepr gedurende 10 minuten op laag vuur, zodat de uien zacht maar niet bruin worden: roer af en toe. Bak de rijst al roerend 1 minuut mee tot de korrels glazig zijn. Roer de wijn erdoor, breng het mengsel aan de kook en laat het 1-2 minuten doorkoen tot alle wijn door de rijst is opgenomen. Roer de rode bieten erdoor.
Schenk circa 1.5 dl bouillon bij de rijst. Blijf roeren op middelhoog vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg daarna al roerend scheutje bouillon toe gedurende 20 minuten, tot alle bouillon is opgenomen en de rijst al dente is.
Haal de pan van het vuur. Roer de geitenkaas en pecanoten door de rijst, dek de pan af en laat de risotto 2-3 minuten staan tot de kaas is gesmolten. Serveer de risotto met een rucolasalade.
Bron
200 vega recepten