Een GEWELDIGE risotto gemaakt van bietjes en geitenkaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2010
  • Een GEWELDIGE risotto gemaakt van bietjes en geitenkaas

    Een GEWELDIGE risotto gemaakt van bietjes en geitenkaas

    Een GEWELDIGE risotto gemaakt van bietjes en geitenkaas

Je kan eventueel ook de geitenkaas vervangen door 150 gr mascaprone.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1.2 liter groentebouillon
350 gr gekookte rode bietjes in blokjes
4 el extra vergine olijfolie
1 rode ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook. Geperst
2 tl gehakte tijm
300 gr arboriorijst
1.25 dl rode wijn
100 gr zachte geitenkaas in blokjes
100 gr pecannoten, grof gehakt
Zout en peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de bouillon samen met het vocht dat vrij is gekomen van de bietjes in een pan aan de kook. Laat het mengsel zachtjes koken.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook, tijm, en zout en pepr gedurende 10 minuten op laag vuur, zodat de uien zacht maar niet bruin worden: roer af en toe. Bak de rijst al roerend 1 minuut mee tot de korrels glazig zijn. Roer de wijn erdoor, breng het mengsel aan de kook en laat het 1-2 minuten doorkoen tot alle wijn door de rijst is opgenomen. Roer de rode bieten erdoor.
Schenk circa 1.5 dl bouillon bij de rijst. Blijf roeren op middelhoog vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg daarna al roerend scheutje bouillon toe gedurende 20 minuten, tot alle bouillon is opgenomen en de rijst al dente is.
Haal de pan van het vuur. Roer de geitenkaas en pecanoten door de rijst, dek de pan af en laat de risotto 2-3 minuten staan tot de kaas is gesmolten. Serveer de risotto met een rucolasalade.

Bron

200 vega recepten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

smivla avatar
smivla 04-08-2019

Ik had me, gezien de enthousiaste reacties, erg op verheugd, maar helaas vonden we het niet zo bijzonder.

mikoo avatar
mikoo 02-05-2017

Zonder twijfel een van mijn favorieten hier op smulweb. Dit komt regelmatig op tafel en wordt (ook door de kinderen) steeds met smaak gegeten.

JanSla avatar
JanSla 28-01-2017

Dit maak ik voor de zoveelste keer! Blijft lekker!

eefje_wentelteefje avatar
eefje_wentelteefje 05-07-2014

heerlijk!! ook zonder mascarpone en geitenkaas

eefje_wentelteefje avatar
eefje_wentelteefje 27-04-2014

kun je ze ook maken zonder mascarpone of geitenkaas?

kersje1 avatar
kersje1 19-02-2014

zonet klaar gemaakt Is erg lekker!! Maak ik vaker

marjolijn_co avatar
marjolijn_co 28-04-2012

Vandaag weer bieten risotto maken, op verzoek, zo lekker!

marjolijn_co avatar
marjolijn_co 08-02-2012

Gister gemaakt. Ik vond het er griezelig uit zien, maar het smaakte prima. Bedankt voor het recept.

jocucina avatar
jocucina 16-01-2010

Heerlijk, wordt zeker gauw gemaakt. Bedankt Joke

fransine avatar
fransine 13-01-2010

Lijkt me erg lekker, heb het meegenomen, bedankt, Fransine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten