Indiaase bloemkool- zoete aardappel curry
- Indiaas,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-01-2010
Vegetarisch , zeer voedzaam hoofgerecht,kruidig en iets zoet van smaak. Prima te combineren met andere Indiaase gerechten, al of niet vega.
Ingrediënten 4 personen
1 el zonnebloemolie2 uien in hele dunne ringen
1 el fijngeraspte verse gember
1 tl komijnzaad
1 tl geelwortelpoeder (kurkuma)
1/2 tl chilipoeder
400 gr. gehakte tomaten (blik)
1 tl bruine basterdsuiker
1 forse zoete aardappel, geschild, in blokjes
1 kleine bloemkool (600 gr), in kleine roosjes
handje grote rozijnen
dikke kokosmelk of santen
sap van 1 citroen
400 gram kikkererwten uit blik (of iets minder), afgespoeld en uitgelekt
2 el gehakte koriander
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 472,10 kcal |
Koolhydraten | 40,08 g |
Eiwitten | 14,62 g |
Vetten | 24,88 g |
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en roerbak ui en gember 5 tot 8 min. Voeg de specerijen toe + zout en peper en roerbak even tot geuren vrijkomen.
Voeg tomaat, suiker, zoete aardappel en 250 ml water toe en breng aan de kook. Dek af en laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de bloemkool, de rozijnen en de kokosmelk toe en laat nog ongeveer 15 min. koken met deksel schuin op de pan tot alles gaar is. Roer kikkererwten en citroensap erdoor en verwarm nog even alles door (niet meer laten koken). Bestrooi met gehakte koriander.
Bron
delicious 12- 09 aangepast.
Serveertip
Lekker met naanbrood of pita.
Laatste reacties
Heeeerlijke curry... deze voeg ik zeker toe aan mijn favorieten ! Ik had er naambrood bij geserveerd dn een gekookt eitje
Echt een héérlijk gerecht! We eten het regelmatig. Bedankt voor het delen.
Hallo, heb het even bewaard in mijn kookboek curry. Lijkt me erg lekker. Heb je een alternatief voor de kokosmelk, dat lusten we echt niet. Alvast bedankt en groetjes Ankie.
Lekker
Heerlijk recept. Wordt vast een van onze favorieten!
P.s. (op mijn eerdere berichtje): Zoals je aan je inbox gemerkt zult hebben, heb ik gelijk één en ander meegenomen. Wil toch even komen bedanken. Groetjes, Rita.
Heerlijk gerecht! Ga ik zeker nog eens maken.
Ik heb dit gerecht net gemaakt en ik vond het heerlijk! Ik heb er quinoa (zuid amerikaanse graansoort) bij geserveerd, niet echt Indiaas maar wel een heel goede combinatie. Dank voor het plaatsen, ik ga het zeker vaker maken!