Indiaase bloemkool- zoete aardappel curry

  • Indiaas,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2010
  • Indiaase bloemkool- zoete aardappel curry

    Indiaase bloemkool- zoete aardappel curry

    Indiaase bloemkool- zoete aardappel curry

  • Indiaase bloemkool- zoete aardappel curry

    Indiaase bloemkool- zoete aardappel curry

    Indiaase bloemkool- zoete aardappel curry

Vegetarisch , zeer voedzaam hoofgerecht,kruidig en iets zoet van smaak. Prima te combineren met andere Indiaase gerechten, al of niet vega.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el zonnebloemolie
2 uien in hele dunne ringen
1 el fijngeraspte verse gember
1 tl komijnzaad
1 tl geelwortelpoeder (kurkuma)
1/2 tl chilipoeder
400 gr. gehakte tomaten (blik)
1 tl bruine basterdsuiker
1 forse zoete aardappel, geschild, in blokjes
1 kleine bloemkool (600 gr), in kleine roosjes
handje grote rozijnen
dikke kokosmelk of santen
sap van 1 citroen
400 gram kikkererwten uit blik (of iets minder), afgespoeld en uitgelekt
2 el gehakte koriander
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 472,10 kcal
Koolhydraten 40,08 g
Eiwitten 14,62 g
Vetten 24,88 g

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en roerbak ui en gember 5 tot 8 min. Voeg de specerijen toe + zout en peper en roerbak even tot geuren vrijkomen.
Voeg tomaat, suiker, zoete aardappel en 250 ml water toe en breng aan de kook. Dek af en laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de bloemkool, de rozijnen en de kokosmelk toe en laat nog ongeveer 15 min. koken met deksel schuin op de pan tot alles gaar is. Roer kikkererwten en citroensap erdoor en verwarm nog even alles door (niet meer laten koken). Bestrooi met gehakte koriander.

Bron

delicious 12- 09 aangepast.

Serveertip

Lekker met naanbrood of pita.

Laatste reacties

Lennemans avatar
Lennemans 06-11-2019

Heeeerlijke curry... deze voeg ik zeker toe aan mijn favorieten ! Ik had er naambrood bij geserveerd dn een gekookt eitje

annievdh avatar
annievdh 01-07-2017

Echt een héérlijk gerecht! We eten het regelmatig. Bedankt voor het delen.

ankie43 avatar
ankie43 13-06-2017

Hallo, heb het even bewaard in mijn kookboek curry. Lijkt me erg lekker. Heb je een alternatief voor de kokosmelk, dat lusten we echt niet. Alvast bedankt en groetjes Ankie.

hammulder avatar
hammulder 04-11-2013

Lekker

eldeedi avatar
eldeedi 04-02-2012

Heerlijk recept. Wordt vast een van onze favorieten!

YaaMansa avatar
YaaMansa 02-01-2012

P.s. (op mijn eerdere berichtje): Zoals je aan je inbox gemerkt zult hebben, heb ik gelijk één en ander meegenomen. Wil toch even komen bedanken. Groetjes, Rita.

eldeedi avatar
eldeedi 01-11-2011

Heerlijk gerecht! Ga ik zeker nog eens maken.

dani72 avatar
dani72 03-06-2011

Ik heb dit gerecht net gemaakt en ik vond het heerlijk! Ik heb er quinoa (zuid amerikaanse graansoort) bij geserveerd, niet echt Indiaas maar wel een heel goede combinatie. Dank voor het plaatsen, ik ga het zeker vaker maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten