Duitse aardappelsalade

  • Duits, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2010
  • Duitse aardappelsalade

    Duitse aardappelsalade

    Duitse aardappelsalade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo aardappels, vastkokend
1 bosje bieslook, fijn gesneden
250 gram spekreepjes, fijn gesneden
2 eieren, hard gekookt, in stukjes
2 gesnipperde uien
1/2 citroen, geperst
1 eetl mosterd
250 ml mayonaise
200 ml kookroom of slagroom
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan
kom

Voorbereiding

Aardappelen wassen, gaar koken, met zout in ongeveer 20 minuten. Af gieten en even terug op het vuur, om droog te koken. laat de aardappelen afkoelen. Snijd de aardappelen in blokjes of plakjes snijden.
Spek uitbakken (op laag vuur) en uit laten lekken.
Aardappels schijfjes, eieren, bieslook, uien en spek in een kom doen.

Bereidingswijze

Dressing
Maak van mayonaise, peper, mosterd en citroensap, een dressing. Dan de slagroom of kookroom toevoegen aan de saus
Roer de dressing door de aardappelen.
Zet de salade koud tot gebruik, wel af en toe voor zichtig door roeren.

Bron

Eddy Teer

Serveertip

Stokbrood, of als buffet gerecht. Ook leeker bij de BBQ

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

elles1970 avatar
elles1970 10-01-2010

Lijkt me erg lekker, vooral van de zomer bij een bbq inderdaad!! Dank voor je recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten