
1 kilo aardappels, vastkokend
1 bosje bieslook, fijn gesneden
250 gram spekreepjes, fijn gesneden
2 eieren, hard gekookt, in stukjes
2 gesnipperde uien
1/2 citroen, geperst
1 eetl mosterd
250 ml mayonaise
200 ml kookroom of slagroom
peper en zout
Koekenpan
kom
Aardappelen wassen, gaar koken, met zout in ongeveer 20 minuten. Af gieten en even terug op het vuur, om droog te koken. laat de aardappelen afkoelen. Snijd de aardappelen in blokjes of plakjes snijden.
Spek uitbakken (op laag vuur) en uit laten lekken.
Aardappels schijfjes, eieren, bieslook, uien en spek in een kom doen.
Dressing
Maak van mayonaise, peper, mosterd en citroensap, een dressing. Dan de slagroom of kookroom toevoegen aan de saus
Roer de dressing door de aardappelen.
Zet de salade koud tot gebruik, wel af en toe voor zichtig door roeren.
Stokbrood, of als buffet gerecht. Ook leeker bij de BBQ
Eddy Teer
elles1970 10-01-2010
Lijkt me erg lekker, vooral van de zomer bij een bbq inderdaad!! Dank voor je recept.