1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelsalade
  5. Duitse aardappelsalade
  6. Duitse aardappelsalade

Duitse aardappelsalade

  • Duits, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2010

Ingrediënten 4 personen


1 kilo aardappels, vastkokend
1 bosje bieslook, fijn gesneden
250 gram spekreepjes, fijn gesneden
2 eieren, hard gekookt, in stukjes
2 gesnipperde uien
1/2 citroen, geperst
1 eetl mosterd
250 ml mayonaise
200 ml kookroom of slagroom
peper en zout


Verder heb je nodig


Koekenpan
kom


Duitse aardappelsalade
Duitse aardappelsalade
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen wassen, gaar koken, met zout in ongeveer 20 minuten. Af gieten en even terug op het vuur, om droog te koken. laat de aardappelen afkoelen. Snijd de aardappelen in blokjes of plakjes snijden.
Spek uitbakken (op laag vuur) en uit laten lekken.
Aardappels schijfjes, eieren, bieslook, uien en spek in een kom doen.

Bereidingswijze

Dressing
Maak van mayonaise, peper, mosterd en citroensap, een dressing. Dan de slagroom of kookroom toevoegen aan de saus
Roer de dressing door de aardappelen.
Zet de salade koud tot gebruik, wel af en toe voor zichtig door roeren.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Stokbrood, of als buffet gerecht. Ook leeker bij de BBQ

Bron

Eddy Teer



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top