Gefrituurde Schorseneren

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo schorseneren, dun geschild, in stukken van 8 cm lang gesneden en in circa 20 minuten bijtgaar gekookt
100 gram bloem
zout
1 eetlepel slaolie
1 deciliter bier
frituurolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Droog de stukken schorseneer goed af en zet ze weg. Verwarm de frituurolie in een frituurpan tot er damp vanaf komt. Doe de bloem in een kom en roer er het zout, de olie en de helft van het bier door. Klop alles glad en klop er tenslotte de rest van het bier door. Haal de stukken schorseneer door het beslag en frituur ze goudbruin. Laat ze goed uitlekken op een paar lagen keukenpapier en dien op.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten