Duitse aardappelsalade

  • Duits, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2010

Het recept voor een Duitse aardappel salade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
kilo aardappels, vastkokend
1 klein bosje peterselie
250 gram spekreepjes
2 eieren
1 gesnipperde ui
1/2 citroen
250 ml mayonaise
200 ml kookroom of slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom
koekenpan
steelpan

Voorbereiding

Aardappelen wassen en in de schil koken in ongeveer 20 minuten.
Schil eraf halen als de aardappelen nog lauw zijn.
Peterselie fijn hakken.
Spek uitbakken (op laag vuur) en uit laten lekken.
Maak van de twee eieren roerei
Aardappels in blokjes of schijfjes snijden, roerei en spek toevoegen.

Mengen:
Mayonaise, uitje, peper, citroensap, peterselie en slagroom mengen tot een saus ontstaat.
Daarna door de aardappelen en spek scheppen.

Bereidingswijze

Koel weg zetten zodat de saus kan intrekken.
Op smaak af maken met peper en zout

Bron

Eddy Teer

Serveertip

Stokbrood, of als buffet gerecht. Ook leeker bij de BBQ

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten