Kilo aardappels, vastkokend
1 klein bosje peterselie
250 gram spekreepjes
2 eieren
1 gesnipperde ui
1/2 citroen
250 ml mayonaise
200 ml kookroom of slagroom
Kom
koekenpan
steelpan
Het recept voor een Duitse aardappel salade
Aardappelen wassen en in de schil koken in ongeveer 20 minuten.
Schil eraf halen als de aardappelen nog lauw zijn.
Peterselie fijn hakken.
Spek uitbakken (op laag vuur) en uit laten lekken.
Maak van de twee eieren roerei
Aardappels in blokjes of schijfjes snijden, roerei en spek toevoegen.
Mengen:
Mayonaise, uitje, peper, citroensap, peterselie en slagroom mengen tot een saus ontstaat.
Daarna door de aardappelen en spek scheppen.
Koel weg zetten zodat de saus kan intrekken.
Op smaak af maken met peper en zout
Stokbrood, of als buffet gerecht. Ook leeker bij de BBQ
Eddy Teer