1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelsalade
  5. Duitse aardappelsalade
  6. Duitse aardappelsalade

Duitse aardappelsalade

  • Duits, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2010

Ingrediënten 4 personen


Kilo aardappels, vastkokend
1 klein bosje peterselie
250 gram spekreepjes
2 eieren
1 gesnipperde ui
1/2 citroen
250 ml mayonaise
200 ml kookroom of slagroom


Verder heb je nodig


Kom
koekenpan
steelpan


Het recept voor een Duitse aardappel salade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen wassen en in de schil koken in ongeveer 20 minuten.
Schil eraf halen als de aardappelen nog lauw zijn.
Peterselie fijn hakken.
Spek uitbakken (op laag vuur) en uit laten lekken.
Maak van de twee eieren roerei
Aardappels in blokjes of schijfjes snijden, roerei en spek toevoegen.

Mengen:
Mayonaise, uitje, peper, citroensap, peterselie en slagroom mengen tot een saus ontstaat.
Daarna door de aardappelen en spek scheppen.

Bereidingswijze

Koel weg zetten zodat de saus kan intrekken.
Op smaak af maken met peper en zout

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Stokbrood, of als buffet gerecht. Ook leeker bij de BBQ

Bron

Eddy Teer



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top