Boontjes op Griekse wijze
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit Griekse gerecht is vegetarisch en laat alle ingrediënten tot hun recht
komen.
Ingrediënten 3 personen
bosje peterselie250 gram champignons
olijfolie
halve kilo aardappelen
één eetlepel zeezout kristallen
een halve eetlepel gemaloen zwarte peper
3 rijpe tomaten
halve kilo boontjes
2 grote uien
3 teentjes knoflook
Voorbereiding
Snijd de uiteinden van de boontjes af.
En dan in gelijkmatige stukken snijden en wassen.
De champignons worden in schijfjes gesneden.
De aardappels schillen en wassen.
De aardappels snij je in schijfjes / plakken.
De uien pellen en in kleine stukjes snijden.
Van de knoflook bol breek ik drie teentjes af, die ik pel en ga fijnsnijden.
Om het fijnsnijden te vergemakkelijken voeg ik het zout toe.
Hierdoor blijven de sappen uit de knoflook goed bewaard, want ze worden door
het zout opgenomen.
Tevens voorkomt het zout dat de vluchtige stoffen uit de knoflook met de
zuurstof in de lucht oxydeert en een onprettige smaak veroorzaakt.
De tomaat snijd je in grove stukken.
Van de peterselie doe ik de steeltjes weg. De rest snij ik grof.
Bereidingswijze
In een ruime bakpan verwarm je 8 eetlepels olijfolie.
De uien worden gefruit.
Zodra de uien glazig zijn gebakken gaan de boontjes erbij.
Na zon 10 minuten gaan de champignons erbij.
Na 5 minuten gaan de aardappelschijfjes erbij.
Zodra de aardappelschrijfjes een beetje glazig zijn geworden zijn de
aardappelen gaar, en kunnen de tomaten erbij.
Meteen ook de knoflook, de peterselie en de peper erbij.
Goed omroeren en nog enkele minuten nabakken.
Klaar !
Bron
Aschwin
Serveertip
Je kunt serveren als hoofdmaaltijd met brood.
Erg lekker is het als je er wat kaas over raspt.
De portie is voldoende voor 2 grote of 3 kleinere eters.