Croque-monsieur
- Frans, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Frans belegd broodje onder de grill vandaan
Ingrediënten 4 recipe.people
vers gemalen peper4 plakjes schouderham
30 gr.zachte boter
8 sneetjes witbrood
75 gr.geraspte kaas (emmentaler)
2 1/2 dl.melk
1/2 zakje bechamelsaus
boter om in te vetten
Benodigdheden
grillVoorbereiding
Verwarm de grill voor.
Vet een bakplaat in met boter.Bereid de bechamel- saus met de melk volgens de verpakking (of je maakt deze zelf).Roer de helft van de geraspte kaas door de saus.Bestrijk de boterhammen met boter.Beleg 4 boterhammen met een plakje ham en bestrooi de rest van de geraspte kaas overheen.Dek ze af met de andere 4 boterhammen en leg de tostis op de bakplaat.Verdeel de kaassaus over de tostis en bestrooi deze met peper.Rooster de tostis in het midden van de oven (niet te dicht bij de grill) in 10 min. goudbruin.Serveer direct.
Bereidingswijze
Vegetarische:
Laat de ham weg.
Lekker met dungesneden tomaat.
Croque-madam:
Voor de vrouwelijke versie van de croque-monsieur leg je er een apart gebakken spiegelei op de ham.
Bron
Lambert de Bruijn
Serveertip
serveer ze direct