1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. THAIS KIPPANNETJE

THAIS KIPPANNETJE

Door: alleybassey

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2010

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels amandelen of ongezoutencashewnoten
3 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje knoflook,geperst
1 eetlepel kerriepoeder of currypasta
400 gram kipfilet in repen gesneden
1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
200 mililiter kokosmelk
100 mililiter kippenbouillon van tablet of uit pot
evt 1 eetlepel allesbinder
200 gram ( verse ) ananas, in blokjes
150 gram witte druiven zobder pit, gehalveerd.
2 eetlepels gehakte koriander vers of diepvries


Verder heb je nodig


WOK


EENVOUDIG MAAR ERG LEKKER GERECHT.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster de noten in 1 eetlepel hete olie goudbruin en schep ze uit de pan.

Bereidingswijze

Verhit de rest van de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.

Schep de kerriepoeder en kipfilet erbij en roerbak 4 minuten.

Voeg de rode peper,kokosmelk en bouillontoe e stoof zachtjes 10 minuten.

Bind evt met allesbinder.

Schep de ananas en de druiven erbij en verwarm zonder te koken.

Serveertip

Serveer her gerecht met de koriander en noten.
Geef er witte rijst bij



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alleybassey
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top