
2 uien, gesnipperd;
olijfolie;
350 g rundergehakt;
1 bakje champignons, in plakjes;
2 blikjes tomatenpuree;
3 paprika`s, in stukjes (rood, geel, groen);
2 vleestomaten;
1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt;
1 blik bruine bonen (800 g), uitgelekt;
1 blik linzen (400 g), uitgelekt;
1 theelepel sambal;
paprikapoeder;
cayennepeper;
knoflook;
zout.
Deze chili is niet zo erg pittig, omdat wij daar niet van houden. Je kunt natuurlijk extra cayennepeper of sambal toevoegen om het pittiger te maken. Een andere optie is een blik kidneybonen in chilisaus te gebruiken ipv een blik gewone kidneybonen.
Verhit 1 a 2 eetlepels olijfolie in een grote hapjespan. Fruit de ui in de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar. Voeg de champignons toe en bak ze kort mee. Kruid dit met zout, cayennepeper, parikapoeder en knoflook.Voeg de paprika`s en vleestomaten toe en laat dit circa 5 minuten pruttelen.
Voeg dan de tomatenpuree, de bonen, de linzen en de sambal toe. Warm dit goed door.
Serveer met rijst of stokbrood.
fransine 27-02-2016
wij vonden dit heerlijk, vooral die verschillende peulvruchten erin. Heb er ook nog kikkererwten bij gedaan en een flesje chilisaus, bedankt voor het delen