Chili con carne

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2010
  • Chili con carne

    Chili con carne

    Chili con carne

  • Chili con carne

    Chili con carne

    Chili con carne

Deze chili is niet zo erg pittig, omdat wij daar niet van houden. Je kunt natuurlijk extra cayennepeper of sambal toevoegen om het pittiger te maken. Een andere optie is een blik kidneybonen in chilisaus te gebruiken ipv een blik gewone kidneybonen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien, gesnipperd;
olijfolie;
350 g rundergehakt;
1 bakje champignons, in plakjes;
2 blikjes tomatenpuree;
3 paprika`s, in stukjes (rood, geel, groen);
2 vleestomaten;
1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt;
1 blik bruine bonen (800 g), uitgelekt;
1 blik linzen (400 g), uitgelekt;
1 theelepel sambal;
paprikapoeder;
cayennepeper;
knoflook;
zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit 1 a 2 eetlepels olijfolie in een grote hapjespan. Fruit de ui in de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar. Voeg de champignons toe en bak ze kort mee. Kruid dit met zout, cayennepeper, parikapoeder en knoflook.Voeg de paprika`s en vleestomaten toe en laat dit circa 5 minuten pruttelen.
Voeg dan de tomatenpuree, de bonen, de linzen en de sambal toe. Warm dit goed door.

Serveertip

Serveer met rijst of stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

fransine avatar
fransine 27-02-2016

wij vonden dit heerlijk, vooral die verschillende peulvruchten erin. Heb er ook nog kikkererwten bij gedaan en een flesje chilisaus, bedankt voor het delen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten