1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Kidneybonen
  6. Chili con carne

Chili con carne

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2010

Ingrediënten 4 personen


2 uien, gesnipperd;
olijfolie;
350 g rundergehakt;
1 bakje champignons, in plakjes;
2 blikjes tomatenpuree;
3 paprika`s, in stukjes (rood, geel, groen);
2 vleestomaten;
1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt;
1 blik bruine bonen (800 g), uitgelekt;
1 blik linzen (400 g), uitgelekt;
1 theelepel sambal;
paprikapoeder;
cayennepeper;
knoflook;
zout.



Chili con carne
Chili con carne
Chili con carne
Chili con carne

Deze chili is niet zo erg pittig, omdat wij daar niet van houden. Je kunt natuurlijk extra cayennepeper of sambal toevoegen om het pittiger te maken. Een andere optie is een blik kidneybonen in chilisaus te gebruiken ipv een blik gewone kidneybonen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit 1 a 2 eetlepels olijfolie in een grote hapjespan. Fruit de ui in de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar. Voeg de champignons toe en bak ze kort mee. Kruid dit met zout, cayennepeper, parikapoeder en knoflook.Voeg de paprika`s en vleestomaten toe en laat dit circa 5 minuten pruttelen.
Voeg dan de tomatenpuree, de bonen, de linzen en de sambal toe. Warm dit goed door.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer met rijst of stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top