Varkenshaasje met dragon
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 08-01-2010
Bereidingswijze
Smelt 30 gr. boter in een pan en bak hierin de afsnijdsels bruin. Haal ze eruit en voeg de bloem toe, roer goed zodat er een roux ontstaat. Maak hier met behulp van de bouillon een saus van, door de bouillon langzaam onder roeren toe te voegen. Laat de saus 20 min. zachtjes koken. Was ondertussen de dragon, haal de blaadjes van de stelen en hak 2 el. fijn. Bestrooi de varkenshaasjes met peper en zout, smelt de rest van de boter in een pan en als deze heet is, bak dan de haasjes snel aan alle kanten bruin en laat ze daarna op zacht vuur verder garen. Voeg de dragon bij de saus. Meng de eidooier door de slagroom. Neem de haasjes uit de pan, laat ze even rusten, snij ze dan in plakken en leg ze in een voorverwarmde schaal. Schenk de saus over de varkenshaasjes en serveer meteen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties