Varkensfiletrollade
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
Snelle en lekkere pittige varkensrollade
Ingrediënten 4 personen
1 Varkensfiletrollade (750 g - 1 kg)1 beker creme fraiche (200 ml)
1 bakje platte peterselie (15 g) fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
2 el grove mosterd
50 g paneermeel
4 el olijfolie
keukentouw
braadslee
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 C
Laat de rollade op kamertemp komen, verwijder netje, bestrooi met peper en zout. Rollade stevig opbinden met keukentouw.
Meng de creme fraiche met de peterselie, de knoflook, de mosterd en het paneermeel. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bestrijk de bovenkant van de rollade met dit mengsel.
Bereidingswijze
Schenk de olie in de braadslee en leg de rollade erin. Bak de rollade 40 - 50 min (afh. van gewicht). Neem de rollade uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat nog 10 min. rusten
Bron
Allerhande
Serveertip
Snij de rollade in plakken tussen het touw in.