Lamsrack met knoflook en vijgen
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Heerlijk bij oa wintersweer
Ingrediënten 4 personen
1 lamsrack(van 2kg)lijkt wat veel,maar het bot weegt ook mee!5 gekneusde teentjes knoflook
1/2 bosje tijm
10 sjalotten in schil (gehalveerd)
zeezout
5 eetl. olie
50 gr.margarine
12 vijgen
100 gr.zachte geitenkaas
1 eetl. honing
Benodigdheden
oven, mes, snijplank,braadsleeVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 200gr.
Het vlees op diverse plaatsen insnijden en daar de knoflook en tijm instoppen
De bout in de braadslee leggen en bestrijken met de olie,zeezout en peper
De bout 15 min.aanbraden in de oven op 200gr.
Dan de sjalotten toevoegen en ongeveer een uur op 180gr. gaar laten worden
Bereidingswijze
Ondertussen de vijgen wassen en insnijden
Vullen met de geitenkaas en besprenkelen met de honing
Plaats de vijgen de laatste 5 min. in de braadslee naast het vlees met wat cherrytomaatjes
Bron
Proef en veel van mijzelf
Serveertip
Snijd het vlees in mooie gelijke plakken en leg op een voorverwarmde schaal
Geef er gebakken aardappelen met rozemarijn en een lekkere groente bij