1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Lamsrack met knoflook en vijgen

Lamsrack met knoflook en vijgen

Door: korriecorrect

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-01-2010

Ingrediënten 4 personen


1 lamsrack(van 2kg)lijkt wat veel,maar het bot weegt ook mee!
5 gekneusde teentjes knoflook
1/2 bosje tijm
10 sjalotten in schil (gehalveerd)
zeezout
5 eetl. olie
50 gr.margarine
12 vijgen
100 gr.zachte geitenkaas
1 eetl. honing


Verder heb je nodig


Oven, mes, snijplank,braadslee

lamsrack
lamsrack

Heerlijk bij oa wintersweer

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200gr.
Het vlees op diverse plaatsen insnijden en daar de knoflook en tijm instoppen
De bout in de braadslee leggen en bestrijken met de olie,zeezout en peper
De bout 15 min.aanbraden in de oven op 200gr.
Dan de sjalotten toevoegen en ongeveer een uur op 180gr. gaar laten worden

Bereidingswijze

Ondertussen de vijgen wassen en insnijden
Vullen met de geitenkaas en besprenkelen met de honing
Plaats de vijgen de laatste 5 min. in de braadslee naast het vlees met wat cherrytomaatjes

Serveertip

Snijd het vlees in mooie gelijke plakken en leg op een voorverwarmde schaal
Geef er gebakken aardappelen met rozemarijn en een lekkere groente bij

Bron

Proef en veel van mijzelf



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van korriecorrect
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top