Indonesische Kipwrap
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Heerlijke wrap met kip
Ingrediënten 4 recipe.people
* 4 kant en klare tortillias* 350 gram kipfilet
* 4 tenen knoflook, uitgeperst
* 80 gram bloem
* 1 kleine ui
* 2 eetl. sambal oelek
* 5 eetl. ketjap manis
* 1 eetl. azijn
* 1 eetl. bruine suiker
* 100 gram tauge
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 356,56 kcal |
Koolhydraten | 48,96 g |
Eiwitten | 28,35 g |
Vetten | 4,15 g |
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en doe deze in een kom. Met 1 teen knoflook en de bloem door de kip. Bak de kipfilet in een pan met olie goudbruin. Laat de kipfilet uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de ui glazig. Voeg de overige knoflook toe samen met de sambal, ketjap, bruine suiker en azijn. Breng dit geheel aan de kook en voeg dan de tauge toe. Laat het geheel nog 2 minuten sudderen. Roer de kip er door en draai het vuur uit. Warm de tortillias op volgens de verpakking. Beleg de tortillias met het kipmengsel. Eet smakelijk