Cranberry cheesecake met crusty bodem

  • Amerikaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-01-2010
  • Cranberry cheesecake met crusty bodem

    Cranberry cheesecake met crusty bodem

    Cranberry cheesecake met crusty bodem

Heerlijk verrassende en frisse cheesecake!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
- Zakje verse cranberries; ongeveer
- 400gram
- 275g suiker
- 1 pak kandijkoeken (bastogne bv.)
- 50g boter
- 400g roomkaas naturel (monchou)
- 5 eieren
- 525 ml demi crème fraîche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier en springvorm van 24cm

Voorbereiding

Cranberries in pan met ongeveer 200 gram suiker aan de kook brengen. Ongeveer 5 minuten doorkoken tot de suiker is opgelost. Mengsel laten afkoelen.
Springvorm invetten en met bakpapier bedekken. Koeken in keukenmachine, met staafmixer of met hand verkruimelen. Boter laten smelten (bv in magnetron) en toevoegen aan koekjesmengsel. Zorg ervoor dat de boter helemaal verdeeld is tussen het koekjesmengsel. Verdeel het mengsel egaal over de bodem van de springvorm en zet in de koelkast.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden. Roomkaas klein maken met vork (of mixer) en mengen tot egaal mengsel. 3 Eieren loskloppen met 100g suiker en 300ml crème fraîche en meng door kaas. Goed mengen tot het een egaal mengsel wordt. Dit mengsel verdelen over de koekjesbodem. Zet de taart ongeveer 30 minuten in de oven. De overige crème fraîche met 2 eieren en beetje suiker (2 eetlepels ongeveer) mengen. Roer een gedeelte van de cranberries erdoorheen en verdeel dit over het baksel uit de oven. Bewaar minimaal 6 flinke eetlepels voor het serveren. Zet de taart terug in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Laat de taart langzaam afkoelen (voorkomt inzakken) in de oven (deur half open) en maak de springvorm pas open als de taart is afgekoeld. Serveer op groot diep bord met gedeelte van de cranberries erover.

Bron

Super de Boer

Serveertip

Ook heerlijk als nagerecht met een bol (vanille of citroen)-ijs!
Meer recepten op www.cecilekooktvoorjou.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten