Carrot cake (worteltaart) - absoluut de beste!

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-01-2010
  • Carrot cake (worteltaart) - absoluut de beste!

    Carrot cake (worteltaart) - absoluut de beste!

    Carrot cake (worteltaart) - absoluut de beste!

  • Carrot cake (worteltaart) - absoluut de beste!

    Carrot cake (worteltaart) - absoluut de beste!

    Carrot cake (worteltaart) - absoluut de beste!

  • Carrot cake (worteltaart) - absoluut de beste!

    Carrot cake (worteltaart) - absoluut de beste!

    Carrot cake (worteltaart) - absoluut de beste!

Werkelijk de allerbeste worteltaart van de wereld!

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
Ingrediënten cake:
- 700 gram geraspte wortel
- 220 gram bruine suiker
- 165 gram rozijnen
- 4 eieren
- 300 gram witte suiker
- 235 ml plantaardige olie
- 10 ml vanille extract
- 250 gram kleingesneden ananas (uitgelekt)
- 375 gram bloem
- 7 gram bakpoeder
- 6 gram zout (of theelepeltje)
- 9 gram kaneelpoeder (of 4 theelepeltjes)
- 115 gram walnoten (in kleine stukjes)
Ingrediënten cream cheese topping:
- 450 gram roomkaas (bv Philadelphia; let op, niet de `light` versie want dan mislukt de topping)
- 115 gram boter (op kamertemperatuur…anders klop je tot je een ons weegt)
- 250 gram poedersuiker
- 5 ml vanille extract
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 654,42 kcal
Koolhydraten 79,11 g
Eiwitten 7,99 g
Vetten 33,10 g
Benodigdheden
2 cakevormen van plusminus 45 cm doorsnede.

Voorbereiding

Meng de geraspte wortels met de bruine suiker in een kom en laat een uur staan. Meng daarna de rozijnen er doorheen.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet 2 cakevormen in (plusminus 25,4 cm doorsnede).

Bereidingswijze

Klop de eieren los in een kom en voeg de witte suiker, olie en vanille extract toe. Roer de ananas er doorheen. Meng de bloem, bakpoeder, zout en kaneel en voeg dit al roerende toe aan de zoete natte massa. Goed roeren! Op het laatst roer je het wortelmengsel en de walnoten erdoor. Verdeel gelijk over de 2 vormen.
Bak de taarten ongeveer 45-50 minuten totdat de cake klaar is (er mag geen natte smurrie meer aan een stokje blijven hangen als je die in de cake steekt). Laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Laat de 2 taarten daarna volledig afkoelen en bedek met een overheerlijke laag cream cheese-topping en stapel op elkaar.
Cream cheese topping: meng de roomkaas met de boter tot je een egaal mengsel krijgt. Voeg de poedersuiker en vanille extract al roerende toe totdat je een mooi wit en romig geheel krijgt.
Meer op www.cecilekooktvoorjou.nl

Bron

allrecipes.com

Serveertip

Extra lekker met een feestmuts!

Laatste reacties

Snotneus1 avatar
Snotneus1 01-07-2013

wat voor bakvorm moet je nou in hemelsnaam gebruiken? je hebt het over een cakevorm van 45cm, dan zou je een rechthoekig blik bedoelen maar op je foto is het een ronde taart. En vervolgens wordt er een vorm van 25,4 cm genoemd? (die ben ik nog nooit tegengekomen?. Sorry, ga ander recept zoeken ;)

fransine avatar
fransine 11-04-2013

Wil iets anders dan hutspot, dit ziet er heel goed uit, lekker veel wortels erin, bedankt

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 13-04-2012

Hoi Cecile, ik ken carrotcake van "Pret a Manger". Heerlijk. Ga deze proberen. Groetjes en een prettige weekend, Peter.

lapaulina avatar
lapaulina 22-02-2010

Hoi,dit was een echt succesnummer op mijn verjaardag van afgelopen zaterdag!Wel erg veel en ik had per ongeluk gewone cakevormen gebruikt in plaats van ronde springvormen maar dat maakt voor de smaak niks uit.Voor het bakken gebruik ik graag mijn keukenmachine,dat maakt alles nog makkelijker en sneller te maken!Dank je wel hoor,groetjes Pauline

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 09-01-2010

Ben gek op Carrot Cake, op de ene wat meer dan de andere, maar dit ziet goed uit, neem het mee. Bedankt, Margrit

cecilekooktvoorjou avatar
cecilekooktvoorjou 07-01-2010

Hoi Dirk, dit recept was een tip van mijn zus Marieke Hannen, die overigens heerlijk kan bakken! Het is echt ongelofelijk lekker, maar dat proef je vanzelf. Hopelijk valt het in de smaak. Groetjes Cecile www.cecilekooktvoorjou.nl

canadutch avatar
canadutch 07-01-2010

Cecile, ik heb dit recept meegenomen en ga het deze week hopelijk proberen. Heb al carrot cake recepten maar ben benieuwd hoe deze smaakt. Bedankt voor het plaatsen, groeten uit Edmonton.....Dirk

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten