progrestaart

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 gr blanke hazelnoten
6 eieren
600 gr witte basterdsuiker
2 eetl oploskoffie
1 l slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
spuitzak
mengbeker
oven
mixer

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 125 gr
12 noten achterhouden voor garnering

Bereidingswijze

in mengbeker rest van noten fijnmalen.
op bakplaat spreiden.
in het midden van de oven de fijngemalen noten 10 min roosteren.
op bakpapier cirkel van 24 cm doorsnee tekenen.
2 eieren splitsen,dooiers worden niet gebruikt.
eiwit met 200 gr basterdsuiker stijfkloppen.
over papieren cirkel verdelen.bovenkant gladstrijken.
op bakplaat boven in oven in 1 uur bros en droog laten bakken.
op taartrooster laten afkoelen,papier verwijderen.

intussen opnieuw 2 eieren splitsen.
dooiers worden niet gebruikt.
eiwit met koffiepoeder en 200 gr basterdsuiker stijfkloppen.
op dezelfde manier in 1 uur ronde plak bakken en laten afkoelen.

intussen opnieuw 2 eieren splitsen.dooiers worden niet gebruikt.eiwit met 75 gr geroosterde noten en 200 gr basterdsuiker stijfkloppen.
op dezelfde manier in 1 uur gaar bakken en laten afkoelen.

intussen slagroom kloppen.over noten eiwit plak 1/3 deel van de slagroom verdelen.
koffie eiwit plak erop leggen.1/3 deel van de slagroom erover verdelen.
eiwit plak erop leggen langs zijkant van de taart slagroom smeren.
rest van geroosterde noten tegen zijkant van de taart drukken.
rest van slagroom in spuitzak met grove kartelmond doen.
op eiwit plak slagroom spuiten en garneren met achtergehouden hazelnoten.

Bron

schoonmoeder

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mignon_a avatar
mignon_a

Doorsturen

Home Recepten