Groenlof met venkel

  • Biologisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Een lekker fris kip-groente-stoofpotje! De hoeveelheden groente kun je naar smaak varieren, natuurlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
300 g. groenlof
300 g. venkel
1 rode paprika
350 g. kipfilet
1 grote appel
2 theel. kerriepoeder
zeezout en peper naar smaak
olijfolie/boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kip in kleine stukjes snijden of knippen. Bladeren van de groenlof los halen, wassen en in smalle reepjes snijden. Alleen het kontje en de bovenste, uitgedroogde delen van de venkelstengels wegsnijden. Knolvenkel in dunne plakjes snijden. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden.

Bereidingswijze

Kip in ongeveer 10 minuten krokant en gaar bakken in olie en/of boter. Kip uit vet scheppen en apart bewaren. Groenten in het warme vet scheppen en even bakken. Dan een scheutje water toevoegen en in 5 minuten beetgaar stoven. Appel in kleine stukjes snijden en samen met kip en kruiden toevoegen aan de groenten. Al roerende nog even stoven.

Bron

www.odin.nl

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ckoolwaaij avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten