Bulgogi ( Geroosterd rundvlees)
- Aziatisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
Bulgogi betekent letterlijk vuurvlees
Dit gerecht komt uit Zuid-Korea.
Bereidingswijze
Meng de marinade in een ondiepe schaal, leg de plakken vlees erin.
Dek de schaal af en zet hem een half uurtje in de koelkast. Zet alle overige ingrediënten klaar in aparte schaaltjes, zodat iedereen zijn eigen bulgogi kan samenstellen.
Laat een bakplaat of koekenpan flink heet worden. Leg er steeds 1 plak vlees in met een vleestang, bak beide kanten ( de buitenkant hoort gekaramelliseerd te zijn, de binnenkant zacht en sappig.)
Serveer direct met: 20 stevige slabladeren, 100 gr. kimchee (tafelzuur verkrijgbaar bij de toko), 2 nectarines of appels in partjes, bosuitjes in de lengte dun gesneden en 2 el. drooggeroosterd sesamzaad.