Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Australische keuken
  5. Curry
  6. Aussi rundvlees curry

Aussi rundvlees curry

Door: iggy1

  • Australisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-01-2010

Ingrediënten 4 personen


* 600 g runderstoofvlees in niet te kleine stukken,
* 2 eetl bloem,
* 2 eetl maiskiemolie,
* 1 grote ui in kleine stukjes,
* 10 g verse gemberwortel in piepkleine stukjes,
* 1 rode chilipeper,zonder zaad,in kleine stukjes,
* 1 eetl currypoeder,
* 0.5 theel gemalen koriander,
* 0.5 theel kurkuma,
* versgemalen zwarte peper,
* zout,
* 0.5 l runderbouillon,
* 1 zoetzure appel in blokjes,
* 10 g gemalen kokos,
* 30 g sultana rozijnen,
* 2 eetl verse in reepjes gesneden koriander.
Bananen sambal:
* 2 bananen,
* 2 theel citroensap,
* 20 g kokosraspel.


Verder heb je nodig


Grote ovenvaste braadpan - schuimspaan - oven - kom.

Aussi rundvlees curry
Aussi rundvlees curry
Aussi rundvlees curry
Aussi rundvlees curry

Lekker pittige,in de oven gestoofde curry.Geef er bananen sambal bij om te blussen,recept volgt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Bereidingswijze

Wentel het rundvlees in de bloem,klop de overtollige bloem eraf.
Verhit de maiskiemolie in de Braadpan en bak hierin het rundvlees,portiegewijs,aan op een hoog vuur.
Schep het vlees met de schuimspaan uit de pan en in de kom.
Zet het vuur laag en bak de ui in het overgebleven bakvet,voeg de chilipeper en de gemberwortel toe,bak al omscheppend even door.
Meng er nu de gemalen koriander,kurkuma,versgemalen peper en wat zout door en blus af met de runderbouillon.
Voeg het rundvlees met het losgekomen braadvocht weer toe,doe het deksel op de pan en zet de curry gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven op de middelste richel.
Haal uit de oven en schep er de appel, kokosraspel en de sultanas door,zet terug in de oven en bak,zonder deksel,nog 30 minuten.
Bestrooi met de verse koriander.

Serveertip

Snij de bananen in dunne plakjes,bedruppel met het citroensap,bestrooi met het kokosraspel en schep om.Serveer dit bij de curry samen met basmati- of pandanrijst.

Bron

Helen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top