1. Home
  2. Recepten
  3. Slasoep

Slasoep

Door: tienamelie

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2010

Ingrediënten


1 eetl olijfolie
1 ui
1-2 teentjes knoflook
450 gr aardappelen, geschild en in blokjes van 2 cm
2 groentenbouillonblokjes
8 eetl gierst
1 grote krop sla, gewassen en in stukken
4 eetl gehakte kervel of peterselie
1 liter water


Verder heb je nodig


Pan
staafmixer of blender


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit in een grote pan de olie en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg een scheutje water toe en roer de aardappelen erdoor. Verwarm dit 2 minuten.
Voeg 1 liter water toe met de bouillonblokjes en de gierst. Laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de sla toe en verwarm dit nog 2 minuten mee.
Laat alles iets afkoelen en voeg 2 eetl kervel/peterselie toe en pureer het tot een gladde romige soep.
Verwarm de soep nog heel even en voeg eventueel nog wat water toe.
Verdeel de soep over voorverwarmde soepkommen en garneer het met de rest van de kervel/peterselie.

Serveertip

Lekker met geroosterd zuurdesembrood.

Bron

Wat je eet ben jezelf kookboek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tienamelie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top