1. Home
  2. Recepten
  3. Chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes

  •  , Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2010

Ingrediënten


  • 300 gr.melkchocolade
  • 200 gr. zachte boter
  • 100 gr.kristalsuiker
  • 150 gr. lichte basterdsuiker
  • 2 eieren, losgeklopte
  • 300 gr. bloem
  • 1 thl. vanille-extract
  • 1 thl.zuiveringszout



Deze koekjes zijn het lekkerst tijdens het afkoelen, wanneer de chocolade lekker "taai" is

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een bakplaat licht in met boter/margarine

Bereidingswijze

Breek de chocolade in kleine stukjes
Klop in een grote kom de boter met de twee soorten suiker licht en romig
Klop er èèn voor èèn de eieren door
Meng de bloem, het vanille-extract en zuiveringszout en tot slot de chocoladestukjes erdoor
Schep bergjes van het deeg op de ingevette bakplaat en zorg voor voldoende tussenruimte, want de koekjes zetten nog uit
Bak de koekjes in 10-15 min. goudbruik
Laat ze 10 min. op de bakplaat liggen voor je ze op een metalen rooster verder af laat koelen

Bron

Tana Ramsey`s familiekeuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van raadhuis30


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van raadhuis30
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top