Pindasoep

  • Indonesisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2010
  • Pindasoep

    Pindasoep

    Pindasoep

Door de kipfilet even te bakken in de pan waar ook de de zelfgemaakte boemboe in is gebakken, krijgt deze pindasoep extra smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 2 eetlepels olie
• 1 ui, gesnipperd
• 3 tenen knoflook, fijngesneden
• 1 theelepels sambal oelek
• 2 cm verse gember, geschild en fijn gesneden
• 2 bouillontabletten (kip)
• 250 gram fijngesneden prei
• 2 middelgrote aardappelen, geschild, in blokjes gesneden
• 1 stengel sereh
• 300 g kipfilet, in kleine reepjes
• 6 eetlepels pindakaas
• 3 eetlepels ketjap manis
• 1/2 citroen, geperst
• 1 rode peper, in reepjes gesneden
• 100 gram taugé
• 5 lente-ui, in ringetjes gesneden
• 2 eieren, hardgekookt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak bouillon van 1 liter water en de bouillontabletten. Kneus de sereh met een mes en voeg die toe aan de bouillon.
Laat de bouillon op laag vuur 30 minuten koken, verwijder daarna de sereh.

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui, knoflook, sambal en gember 2 minuten. Voeg de aardappelen en prei toe en roerbak dit.
Doe dit ui-prei mengsel bij de bouillon en laat dit ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
Pureer vervolgens de soep.

Meng ondertussen de pindakaas en de ketjap in een kom.
Verdun met een paar lepels bouillon totdat het mengsel de dikte van saus heeft.
Roer de `pindasaus` door de bouillon.

Roerbak de kipreepjes in de koekenpan met wat zout en peper gaar en lichtbruin. Voeg de kipreepjes toe aan de soep.

Breng de soep op smaak met citroensap en eventueel nog wat ketjap.

Garneer eventueel met wat taugé, partjes eieren, rode peper, lente-ui.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 29-05-2014

Lijkt me een erg lekkere soep. Meegenomen, dank je wel.

ruthbrock avatar
ruthbrock 15-05-2014

wij zijn hier in huis verzot op deze soort soepen, heb het geprint. t.z.t. hoor je het nog van me. THKS

voorwaarts avatar
voorwaarts 20-02-2013

Deze soep al een paar keer gemaakt in grote hoeveelheden en iedereen die de soep proeft vindt hem heerlijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten