1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Zalm
  6. Gestoomde zalm met een pittige kruidenlaag

Gestoomde zalm met een pittige kruidenlaag

Door: swanna

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2010

Ingrediënten


1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
2 zalmfilets vers of diepvries
1 knoflookteen
1 rode peper
bosje koriander
bosje (platte) peterselie
1 citroen
1 tl kurkuma
peper en zout


Verder heb je nodig


Stomer


Je kunt hier allerlei kruiden voor gebruiken, net wat je in huis hebt: basilicum, munt, bieslook, bosui etc. En ook de specerijen kun je varieren naar smaak. Verder kun je b.v. sambal oelek gebruiken i.p.v. de rode peper.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een rode peper met pitjes en 1 knoflookteen fijnhakken in de keukenmachine.
Voeg een bosje koriander en een bosje platte peterselie toe en hak het fijn.
Rasp de schil van een schoongeboende citroen boven een schaaltje en pers er het sap bij uit. Voeg het kruidenmengsel toe en een theelepeltje gemalen komijn, paprika en kurkuma.
Peper en zout erbij en goed doorroeren.
Smeer 2 zalmfilets dik aan beide kanten in met dit mengsel en laat een tijdje marineren.

Bereidingswijze

Leg de zalm op een bordje en zet dit in de stomer. Laat zon 15 min. stomen. Schep ze er voorzichtig uit om de kruidenlaag intact te laten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van swanna
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top