1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Spiegeleieren in de oven

Spiegeleieren in de oven

Door: migobgr

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2010

Ingrediënten 4 personen


4 theekopjes (=tk) brocolo roosjes.
12 cherry tomaatjes.
4 grote eieren.
1 tk feta kaas (bij voorkeur hard).
1 tk uitgelekte yoghurt.
6 soeplepels (=sl) olijfolie.
1 tl gedroogde oregano.
1 ui middelgroot.
2 teentje knoflook.
peper en zout naar smaak.
peterselie om te garneren.


Verder heb je nodig


Vuurvaste ovenschaal.
pan.
vork
lepel.
mes.

Spiegeleieren in de oven
Spiegeleieren in de oven

Spiegeleieren met brocolo , cherry tomaatjes en feta in de oven.

Ontdek meer:

Voorbereiding

We hakken de ui en knoflook fijn.
We halveren de cherry tomaatjes.
Met een vork verkruimelen we de feta kaas.

Bereidingswijze

In de pan brengen we ruim water aan de kook, voeg de brocolo roosjes toe en kook op middel warm ca 6 minuten tot ze beetgaar zijn.
We vetten de vuurvaste schaal in met 1 sl olijfolie en verdelen de brocolo roosjes regelmatig over de bodem.
We verhitten de oven tot 180 C.
Tussen de brocolo leggen we de cherry tomaatjes.
Maak 4 openingen en breek daarin een voor een de eieren.
Meng de feta met de yoghurt, roer de ui en knoflook erdoor en met een lepel verdelen we het mengsel over de groenten, oppassen dat de eieren niet bedekt worden.
Strooi er peper, zout naar smaak over en de oregano.
Besprenkel met de rest van de olijfolie en bak 10-12 minuten of langer in de oven al naar gelang we de eieren doorgebakken of niet willen.
Garneer met peterselie.

Serveertip

Lekker met koud bier en warm stokbrood, voor de kinderen kunnen we er patat frites bij geven.

Bron

Tijdschrift



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van migobgr
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top