Pesto Pasta Salade

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2010

Deze maaltijd salade is verrassend lekker en echt Italiaans. Hiermee zet je je vrienden iets aparts voor. Lekker in de zomer buiten s-avond genieten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
400gr. Penne Rigata Pasta (Grand d`Italia). Zak van 500gr.
Pesto Pasta ala Genovese (Grand d`Ítalia). Pot a 190gr.
300 gr. Gerookte kip
1 rode ui
1 paprika
½ potje zongedroogde tomaten op olie.
½ zak botersla
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote schaal

Voorbereiding

Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en doe terug in de pan of in een grote schaal. Voeg de Pesto Pasta aan de nog warme pasta toe en roer goed om. Laat de pasta vervolgens afkoelen.

Bereidingswijze

Snij de gerookte kip in dunne reepjes. Snij de rode ui, paprika en zongedroogde tomaten fijn en roer deze door elkaar. Voeg een klein beetje olijfolie toe.
Snij de botersla fijn.

Als de pasta is afgekoeld, roer dan de ui, paprika en tomaten erdoor heen. Als dit goed is gehusseld voeg dan de kip en als laatste de sla toe.

Serveertip

Heerlijk als maaltijdsalade met een ciabatta afbakstokbrood, tapenade en/of kruidenboter erbij.
Een heerlijke koude witte wijn maak het feest compleet.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten