Originele kip madras
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Mijn kinderen vinden Kip Madras van Knorr heerlijk. Een uitdaging dus om dit beter te doen. In ieder geval één zonder E-nummers en mét zoveel als mogelijk originele ingrediënten. Mijn zoektocht bracht me tot dit recept.
Vanwege die originaliteit dus géén Crème Fraîche maar wel yoghurt. Géén rozijnen (kom je in verschillende varianten tegen) maar wél appel. Geen kipfilet, maar stukken kip.
Omdat Kip Madras een curry-gerecht is heb ik overwogen om de currypasta zelf te maken. Dit is een tijdrovende bezigheid en goede pastas zijn er volop te krijgen in toko of supermarkt. Ook zonder E-nummers en goed van smaak. Houd met de dosering wel rekening met de pittigheid.
Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.com
Ingrediënten 4 personen
12 stukken kip (poten, vleugels, billen)50 gram roomboter (of olie);
3 eetlepels zonnebloemolie;
1 paprika;
1 grote ui;
2-3 ontvelde tomaten;
1-2 eetlepels currypasta (bij voorkeur Madras);
200 ml yoghurt;
1 appel;
water;
peper, zout;
Basmatirijst.
*Onderstaande ingrediënten zitten meestal ook in de currypasta maar kunnen naar smaak nog worden toegevoegd:
knoflook;
gember;
Specerijen (koriander, komijn, kurkuma);
suiker;
rode peper (ontpit).
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2206,27 kcal |
Koolhydraten | 76,79 g |
Eiwitten | 265,32 g |
Vetten | 91,66 g |
Benodigdheden
Wok, Braadpan, maatbeker, goede messenBereidingswijze
Braad in een braadpan de kip rondom bruin in roomboter en laat deze gaar worden (Ongeveer 20 minuten).
Snijd in de tussentijd de paprika, de ontvelde tomaat, de ui en eventueel de gember en de knoflook in kleine stukken en roerbak dit in een wok op hoog vuur 5 minuten in de zonnebloemolie. Voeg dan de currypasta toe en roerbak nog een paar minuten. Blus af met wat water.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
Voeg, tot slot 200 ml yoghurt, de appel en de stukken kip (met jus) aan de groenten toe. Voeg, als de saus te dik is, nog een beetje water toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper (let op de currypasta kan al pittig genoeg zijn). Laat het geheel nog heel even doorkoken.
Serveertip
Serveer met Indiaase Basmatirijst en kroepoek.