Originele kip madras

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2010
  • Originele kip madras

    Originele kip madras

    Originele kip madras

Mijn kinderen vinden Kip Madras van Knorr heerlijk. Een uitdaging dus om dit beter te doen. In ieder geval één zonder E-nummers en mét zoveel als mogelijk originele ingrediënten. Mijn zoektocht bracht me tot dit recept.
Vanwege die originaliteit dus géén Crème Fraîche maar wel yoghurt. Géén rozijnen (kom je in verschillende varianten tegen) maar wél appel. Geen kipfilet, maar stukken kip.
Omdat Kip Madras een curry-gerecht is heb ik overwogen om de currypasta zelf te maken. Dit is een tijdrovende bezigheid en goede pastas zijn er volop te krijgen in toko of supermarkt. Ook zonder E-nummers en goed van smaak. Houd met de dosering wel rekening met de pittigheid.
Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.com

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 stukken kip (poten, vleugels, billen)
50 gram roomboter (of olie);
3 eetlepels zonnebloemolie;
1 paprika;
1 grote ui;
2-3 ontvelde tomaten;
1-2 eetlepels currypasta (bij voorkeur Madras);
200 ml yoghurt;
1 appel;
water;
peper, zout;
Basmatirijst.

*Onderstaande ingrediënten zitten meestal ook in de currypasta maar kunnen naar smaak nog worden toegevoegd:
knoflook;
gember;
Specerijen (koriander, komijn, kurkuma);
suiker;
rode peper (ontpit).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, Braadpan, maatbeker, goede messen

Bereidingswijze

Braad in een braadpan de kip rondom bruin in roomboter en laat deze gaar worden (Ongeveer 20 minuten).
Snijd in de tussentijd de paprika, de ontvelde tomaat, de ui en eventueel de gember en de knoflook in kleine stukken en roerbak dit in een wok op hoog vuur 5 minuten in de zonnebloemolie. Voeg dan de currypasta toe en roerbak nog een paar minuten. Blus af met wat water.

Kook ondertussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.

Voeg, tot slot 200 ml yoghurt, de appel en de stukken kip (met jus) aan de groenten toe. Voeg, als de saus te dik is, nog een beetje water toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper (let op de currypasta kan al pittig genoeg zijn). Laat het geheel nog heel even doorkoken.

Serveertip

Serveer met Indiaase Basmatirijst en kroepoek.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

palders avatar
palders 07-04-2016

Bedankt voor je recept, ik neem hem mee en eten het morgen, dan komt mijn schoonmoeder :-)

margo10 avatar
margo10 02-12-2012

Lijkt me lekker. Ik neem dit recept mee.

Juanita2 avatar
Juanita2 29-11-2012

Het was erg lekker. Bedankt voor het recept. De appel is een leuke aanvulling bij de pittige curry.

antoniake avatar
antoniake 29-11-2012

gaan we maken.bedankt en nog een smulgroet , antoniake

greentea avatar
greentea 29-11-2012

[url=http://www.smulweb.nl/artikelen/160508/Thaise-currypastaaposs]In deze link van Martien[/url] staan een aantal curry pastas. Gewoon niet voor 1 keertje maken.

Juanita2 avatar
Juanita2 29-11-2012

Ik ga zo de spullen kopen. Lijkt me lekker!

riavanbeek1 avatar
riavanbeek1 29-11-2012

Niet voor vandaag, maar in het weekend eten we het zeker!

tinkerbell1968 avatar
tinkerbell1968 29-11-2012

Deze gaan we vandaag proberen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten