1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. mini charlotte met perenmousse

mini charlotte met perenmousse

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-01-2010

Ingrediënten 8 personen


1 pak lange vingers (boudoirs)
1 l water
1 kg kristalsuiker
6 conferanceperen, zonder schil en klokhuis, in kwartjes
1 citroen
1 kaneelstokje
8 el cointreau
6 blaadjes gelatine
4 eiwitten
200 gr room
40 gr suiker
bosbessen of ander fruit om te garnieren


Verder heb je nodig


Seveerringen van 8cm


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng water aan de kook en laat de suiker erin oplossen. Doe er een flinke scheut citroensap bij en de kaneel en laat even doorkoken.

Bereidingswijze

Pocheer in deze siroop de peren tot ze gaar zijn.
Haal de peren ui de suikersiroop en pureer ze.
week gelatine in koud water. Maak de cointreau warm en los er de geweekte en goed uitgeknepen gelatine in op. Meng de cointreau met de perenpuree en laat wat afkoelen.
Klop het eiwit stijf tot het in pieken blijft staan.
Doe de suiker bij de room en klop die net niet stijf.
Spatel het eiwit en de room voorzichtig door de perenpuree.
Zet de serveerringen op individuele bordjes (waarin je serveerd), en verdeel er de perenpuree over.
Laat opstijven in de koelkast.
Snij de lange vingers doormidden.
Verwijder de dresserringen en zet de lange vingers tegen de perenpuree.
leg bovenop de charlottes de bosbessen.
fris serveren.

Bron

Libelle menugids



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top