1. Home
  2. Recepten
  3. hammousse met rode-bietenscheuten

hammousse met rode-bietenscheuten

  •  , Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-01-2010

Ingrediënten


200 gr gekookte ham in reepjes
1 blaadje gelatine geweekt in koud water
2 el mayonaise
cayennepeper
2 el sherry
60 ml room, stijfgeklkopt
2 teentjes knoflook fijngesnipperd
takje rozemarijn, alleen de blaadjes
1 sjalot fijgesnipperd
zout
rode bietenscheuten
enkele soepstengels



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak look en sjalot glazig in een scheutje olijfolie.
hak deblaadjes rozemarijn heel fijn en meng met de ham.
Mix ham samen met look en de sjalot in de keukenmachine. Maak aan met de mayonaise.
Warm de sherry even op en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer de sherry bij het hammengsel en breng op smaak met cayennepeper en zout.
Doe het mengsel in hoge glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
Juist voor het opdienen versieren met de scheuten en een stuk van de soepstengel erin steken.
(Ik heb de soepstengels in 3 gebroken)

Bron

Libelle menugids



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top