PADDENSTOELENBOUILLON

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-01-2010
  • PADDENSTOELENBOUILLON

    PADDENSTOELENBOUILLON

    PADDENSTOELENBOUILLON

Heerlijke bouillon als voorgerecht of tussengerecht. Ook gemakkelijk van te voren te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 schaaltjes seizoensmelange paddenstoelen a 150 gr
4 el olijfolie
3 bosuitjes in ringen
10 takjes thijm, gerist
2 bouillontabletten champignon of groente
8 tl truffelolie
8 plakjes bladerdeeg
1 ei losgeklopt

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, ovenvaste soepkommen, oven

Bereidingswijze

Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snij de grotere in stukken. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de paddenstoelen 5 min. Voeg de bosui en de thijm toe en bak nog 1 min. Voeg er 1,5 l water en de 2 bouillonblokjes aan toe. Breng aan de kook en laat het 20 min trekken.
Laat de bouillon iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175*
Verdeel de bouillon over de soepkommen en voeg aan iedere kom 1 tl truffelolie toe. Snijd uit het bladerdeeg cirkels die net iets groter zijn dan de kommen. Bestrijk de randen met water en bedek ze met bladerdeeg. Druk vast en bestrijk met ei. Zet de kommen 15 min in de oven tot de bladerdeegdakjes bolstaan en goudbruin gekleurd zijn.

Zet de kommen op tafel en breek het bladerdeeg open. PAS OP, er kan stoom uit komen!

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten