Lamsracks met honing-tijm, met knolselderijpuree en haricot

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Lamsracks met honing-tijm, met knolselderijpuree en haricot

    Lamsracks met honing-tijm, met knolselderijpuree en haricot

    Lamsracks met honing-tijm, met knolselderijpuree en haricot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Lamsracks, honing, tijm, rozemarijn, aardappelen, knolselderij, bladselderij, creme freche, mosters, haricot verts en parmaham
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Lamsvlees kopen. Lamsvlees is vrij duur, maar bij de Islamitische slager meer dan de helft goedkoper, alleen moet je vaak nog een beetje zelf bijsnijden.
Hier heb ik een in de lengterichting half doorgesneden lamszadel gekocht. Dit zijn 8 ribbetjes.

Bereidingswijze

De lamsracks aan elkaar in de koekepan met olie en boter goed aanbakken
Ondertussen een saus maken van olie, knoflookpoeder, honing, versgehakt tijm en rozemarijn.
Hierna de lamsracks van het vuur en insmeren met de saus en vervolgens 10 minuten in de oven op 175 graden zodat ze lekker rose zijn.
In de ovenschaal bij de lamsracks wat takjes rozemarijn en tijm, en wat teentjes knoflook en stukken ui leggen.

Aardappelpuree maken van aardappelen, klein gesneden knolselderij. Hierbij mosterd, peper, zout, cremefrache en versgehakt bladselderij toevoegen.
Dit opscheppen met een ijsbolletjesschepper.

Als groente past hier haricoverts gewikkeld in parmaham goed bij.

De sjus van de lamsracks is door de toegevoegde knoflook, tijm, rozemarijn en ui heerlijk smaakvol om over de aardappelpuree te serveren.

Serveertip

Mooie witte borden opmaken met Honing-tijm decoratiesaus van AH

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zeeuwsvlaming avatar
zeeuwsvlaming

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten