1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Lamsracks met honing-tijm, met knolselderijpuree en haricot

Lamsracks met honing-tijm, met knolselderijpuree en haricot

Door: zeeuwsvlaming

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-01-2010

Ingrediënten 4 personen


Lamsracks, honing, tijm, rozemarijn, aardappelen, knolselderij, bladselderij, creme freche, mosters, haricot verts en parmaham


Lamsracks met honing-tijm, met knolselderijpuree en haricot
Lamsracks met honing-tijm, met knolselderijpuree en haricot

Ontdek meer:

Voorbereiding

Lamsvlees kopen. Lamsvlees is vrij duur, maar bij de Islamitische slager meer dan de helft goedkoper, alleen moet je vaak nog een beetje zelf bijsnijden.
Hier heb ik een in de lengterichting half doorgesneden lamszadel gekocht. Dit zijn 8 ribbetjes.

Bereidingswijze

De lamsracks aan elkaar in de koekepan met olie en boter goed aanbakken
Ondertussen een saus maken van olie, knoflookpoeder, honing, versgehakt tijm en rozemarijn.
Hierna de lamsracks van het vuur en insmeren met de saus en vervolgens 10 minuten in de oven op 175 graden zodat ze lekker rose zijn.
In de Ovenschaal bij de lamsracks wat takjes rozemarijn en tijm, en wat teentjes knoflook en stukken ui leggen.

Aardappelpuree maken van aardappelen, klein gesneden knolselderij. Hierbij mosterd, peper, zout, cremefrache en versgehakt bladselderij toevoegen.
Dit opscheppen met een ijsbolletjesschepper.

Als groente past hier haricoverts gewikkeld in parmaham goed bij.

De sjus van de lamsracks is door de toegevoegde knoflook, tijm, rozemarijn en ui heerlijk smaakvol om over de aardappelpuree te serveren.

Serveertip

Mooie witte borden opmaken met Honing-tijm decoratiesaus van AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zeeuwsvlaming
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top