Zachte witte bolletjes

  • Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-01-2010
  • Zachte witte bolletjes

    Zachte witte bolletjes

    Zachte witte bolletjes

15 zachte bolletjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g bloem, gezeefd
1 zakje gedroogde gist
2 theelepels zout
1 eetlepel witte basterdsuiker
40 g zachte roomboter
2½ dl lauw/warm water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, bakplaat, bakpapier

Bereidingswijze

Doe bloem, boter in stukjes gesneden, suiker, zout en gist in een kom. Meng het water erdoor en kneed het geheel tot een bal. Kneed het deeg op een met bloem bestoven aanrecht ca 10 minuten. Laat het dan in een kom, afgedekt met huishoudfolie ongeveer een uur rijzen tot het volume verdubbeld is.

Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet hem in.

Kneed het gerezen deeg even door, en vorm er 15 bolletjes van. Leg deze op de bakplaat en laat ze 10 minuten rusten. Druk ze hierna iets plat en leg er een met bloem bestoven theedoek over. Laat dd bolletjes 30 minuten narijzen.
Verwarm de oven voor op 200ºC.

Bestrijk de gerezen bolletjes met wat water en bak ze in 10 minuten gaar. Gebruik eventueel nog twee minuten de grill voor een mooi bruin kleurtje. Neem de broodjes meteen hierna uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Bron

voedselallergie.nl

Serveertip

Je kunt ook i.p.v. gewone bolletjes, de broodjes vlechten, haantjes maken (pasen)

Laatste reacties

sliwka56 avatar
sliwka56 03-03-2013

ziet er goed uit. Het deeg is goed gerezen. Echter het deeg was erg klef en heb er extra bloem bijgevoegd. Verder heb ik alles gevolgd, zoals je zei, maar het is niet opnieuw gereen. Wat doe ik fout? groet, Richard

ClaudiaCakes avatar
ClaudiaCakes 24-02-2013

Heerlijke broodjes, ze waren al op voordat we er beleg op konden doen. met kaas erin is ook errrug lekker... bedankt voor het recept

jannienke avatar
jannienke 04-09-2012

moet er persee bloem over de theedoek gestrooitd

wion1 avatar
wion1 04-01-2010

Sorry, ik zie dat ik die vergeten ben. De boter meng je dus gewoon samen met de rest. Ik zak het recept gelijk aanpassen.

alie2 avatar
alie2 02-01-2010

Hallo,wat doe je met die 40 gram roomboter? groetjes Alie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten