1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappelpuree

Aardappelpuree

Door: MechZ

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-01-2010

Ingrediënten 4 personen


1 kg kruimige aardappels
150 ml rijstmelk
25 g margarine of boter


Verder heb je nodig


Stamper of mixer

Aardappelpuree
Aardappelpuree

Basis ingrediënten: aardappel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil 1 kg kruimige aardappels en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan een laag van 4 cm water met 1/2 tl zout aan de kook. Voeg de aardappelen toe, breng ze aan de kook en kook ze met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Verwarm 150 ml rijstmelk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg al roerend met een houten spatel zo veel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg 25 g margarine of boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de margarine of boter is gesmolten. Breng de puree op smaak met zout.

Bron

Op basis van aardappelpuree AllerHande 01 2009



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MechZ
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top