1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Jachtschotel

Jachtschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-01-2010

Ingrediënten 4 personen


600 gr sucadelappen of magere runderlappen, in dobelstenen gesneden
100 gr bloem
1 eetl spekvet
1 grote ui fijngesnipperd
1 zure appel geschild en gesnipperd
3 kruidnagels
2 laurierbladen

zout
versgemalen peper
10 jeneverbessen
10 zilveruitjes uit het zuur
2 dl rode wijn
aardappelpuree
2 beschuiten verkruimeld of paneermeel


Verder heb je nodig


Braadpan


Een oud recept dat ooit in de huispost van Albert Heijn heeft gestaan.Dit gerecht kun je ook goed bereiden in de slowcooker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vleesblokjes bestuiven met bloem

Bereidingswijze

Laat in braadpan 50 gr boter en het spekvet heet worden.
Bak hierin de stukjes vlees aan alle kanten bruin en voeg dan ui en appel toe.Laat deze ook wat kleur aannemen, voeg dan de kruidnagels laurierbladen zout royaal peper jeneverbessen en de zilveruitjes toe.Giet over dit alles de voorverwarmde wijn.
Roer een keer door en leg een deksel op de pan en laat ca. drie uur stoven.
Giet wat heet water toe als alles te droog wordt.
Giet na de bereidingstijd het vleesmensel in een vuurvaste schaal en bedek het geheel met een laag aardappelpuree.
bestrooi met beschuitkruim of paneermeel.Leg hier en daar wat boter.
Zet de schotel een kwartiertje boven in een voorverwarmde oven van 250 gr. C tot er een goudbruin korstje is gevormd

Bron

Een oude huispost van Albert Heijn. Allerhandes waren er nog niet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top