1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Berlinerbollen

Berlinerbollen

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-01-2010

Ingrediënten 4 personen


125 ml melk
100 gr boter
500 gr bloem
1 zakje gistkorrels
30 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
1 eidooier
zonnebloemolie
jam of banketbakkersroom voor de vulling


Verder heb je nodig


Frituurpan of wok
beslagkom
mixer


Oud hollands recept, die je kunt vullen met jam of banketbakkersroom.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de melk in een steelpan en laat de boter hierin smelten.
Meng in een grote kom bloem en gistkorrels en roer de suiker en vanillesuiker hierdoor.
Meng met de kneedhaken van de mixer de eieren en eidooier en de melk botermengsel hierdoor en kneedalles ca 5 min tot een soepel deeg.
Dek de kom af met een doek en laat het geheel rijzen.
Bestuif deeg en werkvlak met bloem en kneed met de hand dooreen
verdeel het deeg in 16 porties en rol een voor een met de hand tot een bolletje zonder scheurtjes.
laat het afgedekt opnieuw rijzen.

Bereidingswijze

Verwarm in een wok een laag zonnebloemolie tot ca. 180 gr.C
Bak de berlinerbollen met slechts enkele tegelijk aan beide kanten goudkleurig bruin.Begin aan de bolle kant met bakken.haal ze met schuimspaan uit de pan.
Laat op keukenpapier uitlekken Bestrooi de bollen als ze nog warm zijn met suiker en laat afkoelen.
Vul de bollen met behulp van slagroomspuit met lauwwarme jam of met banketbakkers room

Serveertip

Bestrooi na afkoelen nog met poedersuiker.

Bron

Uit Bn de Stemkrant, met nog eigen ingredienten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top