Pittige capucijnerschotel met rookworst
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 30-12-2009
Ingrediënten 4 personen
2 uienboter, margarine of olijfolie
2 teentjes knoflook
150 gr. champignons
1 l. blik jonge capucijners
1 rookworst
1-2 tl. sambal
1 blikje tomatenpuree
1/2 bekertje zure room
stokbrood
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 704,57 kcal |
Koolhydraten | 75,62 g |
Eiwitten | 32,41 g |
Vetten | 26,89 g |
Bereidingswijze
De uien snipperen en in wat boter fruiten. De champignons in vieren snijden en meebakken.
De knoflookteentjes erboven uitknijpen.
De capucijners in een zeef schoonspoelen. De rookworst in plakjes snijden. Zure room, sambal en tomatenpuree mengen en alles bij de uien roeren. Goed doorwarmen. Het stokbrood 2-3 min. in een zeer hete oven 225*C. schuiven en erbij serveren.
Laatste reacties
Vanavond gegeten snel klaar en lekkerrrr groetjes Berend
We hebben deze schotel afgelopen vrijdag gegeten. Hij was heerlijk! Ik maak hem zeker vaker! Gr, Margje