Donut

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2009
  • Donut

    Donut

    Donut

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 1/2 eet lepel droge gist of 30 gr verse
60 ml warm water
300 ml lauw /warm melk
100g suiker
1 thee lepel zout
500 tot 600 g bloem
100g boter
2 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
frituurpan

Voorbereiding

Los de gist in een grote beslag kom in het warme water op, voeg de melk ,suiker ,het zout, en de eieren toe. Mix dit eventjes een paar tellen dan doe je de boter en de bloem er bij en dit goed kneden tot een soepel deeg.
Laat het deeg 60 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.

Bereidingswijze

Bestuif je tafel met bloem en leg het deeg op het tafel en draai dit voorzichtig rond in de bloem. Rol nu het deeg uit tot een lap van 1 cm dik. Dan pak je een glas of een kopje en je snijd er rondjes uit en het gaatje doe je bijvoorbeeld met een dopje van een fles.
Dek ze af en laat ze 20 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. Bak ze in warme olie tot mooie goudbruine donuts. .
ps het deeg moet niet te stevig zijn dus heel soepel


Bron

www.kookjij.nl

Serveertip

Daarna kan je ze betsrooien met poedersuiker of bijvoorbeeld met chocoladeglazuur bedekken

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten